čtvrtek 19. listopadu 2020

Zpětná klapka k vodárně

A může mi někdo vysvětlit, k čemu slouží ta zpětná klapka asi metr od čerpadla? Pokud je zpětná klapka ve studni (údajně jí tam má každá vodárna), tak přece už ta nepustí vodu zpátky do studně a tím pádem je ta zpětná klapka na obrázku k ničemu - jsou na jednom potrubí. Mosazný talířek je dotěsněn gumovým těsněním a přitlačován pružinkou k dosedací ploše zpětné klapky. Klasický princip funkce této zpětné klapky poskytuje i vyšší životnost oproti ostatním variantám.


Na té vodárně musí být zpětné klapky 2. Jedna musí být namontována již z výroby a je umístěna hned na výstupu vody z čerpadla.

Předpokládám tedy, že se Vám jedná o zpětnou klapku na ssání, která zajišťuje nepřetržený sloupec vody a brání zavzdušnění čerpadla. Když si koupíte ssací koš a dáte ho na konec ssání do studánky, tak už bude s touto. Kulička je na sedlo stlačována. Bestway Redukce k připojení filtrace 2. Zpětné klapky , BAZÉNOVÝ SVĚT.


Technologie bazénu se skládá z pískové filtrace , čerpadla, vratné trysky, tvarovek. Na sací straně může byt zpětná klapka. Kontrola je jednoduchá.


Zavřít všechny odběry vody a nesmí klesat tlak ve vodárně.

Dnes se původní zavzdušňovací ventilek skutečně nevyrábí. Aby se to dalo nahradit něčím jiným musí být přímo na výtlaku čerpadla zpětná klapka , bývalo to kolečko s gumovým kroužkem vložené do výtlačné příruby. Existuje řada druhá a typy. KGZK zpětná klapka jednoklapková r. Internetový obchod s čerpadly, nabídka příslušenství čerpadel - zpětná klapka , zpětný ventil. Těsné klapky KPK zamezují průniku pachů do bytu z digestoří sousedů.


Je umístěna mezi čerpadlem a ostatními díly. Průměr se volí podle potrubí. U některých ponorných čerpadel a sacích košů je jejich součástí. I v tomto případě doporučujeme její další instalaci v dobře přístupném.


K jejímu zprovoznění využijete speciální příslušenství k domácím vodárnám. Pro přisávání vzduchu do tlakových nádob bez vaku se vám bude hodit přisávací ventil, který slouží jako zpětná klapka. Jak jsem již psal, úlohu jsem vyřešil tak, že za klasický sací koš s hrubým filtrem je umístěn těsně před vodárnou filtr na jemné částice a za ním zpětná klapka , která je vlastně chráněna od zrnek písku oním filtrem, který je nutné jedno za cca čtvrt roku, nebo tak něco, otevřít a písek odstranit.


V nabídce máme jak klapky samotížné, které jsou otevírány a zavírány samotným proudícím vzduchem, tak klapky mechanické a elektronické. U těch si průtok vzduchu i jeho intenzitu regulujete samostatně. Kruhová těsná zpětná klapka RSKT se používá k zamezení zpětného proudění vzduchu.


Těsnost klapky zajišťuje vnitřní gumové těsnění, které zároveň přispívá ke snížení hlučnosti. Klapka je vybavena těsně.

Příslušenství k digestořím. Kč (vč. DPH) ks skladem ZDE.


WERTER (1) ZPA EKOREG, spol s. V případě nečistot může dojít k netěsnosti klapky, kdy by voda pozvolna vytékala a po zapnutí, kdy by čerpadlo běželo “na sucho” by se mohlo zadřít. V tomto povrchovém čerpadle počet stupňů oběžných kol zvyšuje jeho výšku. Bély, Wilo, Grundfos pro čerpadla a vodárny Řídící jednotka reguluje tlak, chrání čerpadlo ,. V našem e-shopu najdete širokou nabídku čerpadel a domácích vodáren pro Váš dům a zahradu.


U každého druhu doporučení pro výběr a průvodce výběrem čerpadla. V našem specializovaném eshopu nabízíme kompletní příslušenství k čerpadlům - hadice, instalační materiál, tlakové nádoby, hydrokontroly, tlakové spínače a další.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.