pondělí 2. prosince 2019

Plýtvání vodou

Plýtvání vodou na plodiny, které se pak vyhazují. Bez zdražování vody se její plýtvání nezastaví, mnohem zásadnější je ale potřebná změna v zemědělství. Na něj totiž padne zhruba procent veškeré sladké vody. Nedostatek omezení v posledních desetiletích navíc způsobil, že zemědělci začali pěstovat plodiny. S ohledem na narůstající sucho a ubývající zásoby vody chceme jako komunitní centrum jít příkladem, zprovoznit starou studnu a ukázat všem, jak lze udržovat velkou zahradu i s. Tagy: voda, Krize, rozvojové trhy, životní prostředí.


Plýtvání vodou

Vody je na světě sice víc než dost, avšak drtivá většina nemůže být využita jako pit. Výsledky průzkumu jsou pozitivní: Češi s vodou zacházejí s rozmyslem a zbytečně s ní neplýtvají. Hospodaření s pitnou vodou nedělá Čechům podle aktuálního průzkumu značky JIKA žádný problém. Jednou z komodit, na kterou se projekt zaměřoval bylo i plýtvání vodou a možnost jeho omezení a zabránění. Jen bych rád uvedl, že příjemcem zprávy bylo i MŽP, MMR, MFCR, MZ a další oficiální instituce a dostal ji, osobně adresovanou i Richard Brabec, který již v té době zastával funkci Ministra Životního Prostředí.


Takovéto nesmyslné plýtvání penězi a hlavně vodou je alarmující obzvlášť ve chvíli, kdy lze úsporné toalety, např. Jika Tigo, pořídit za pět tisíc korun,“ dodává Ingrid Hejkalová. Z kohoutků v kuchyních, koupelnách nebo na zahradě proteče denně několik hektolitrů vody. Asi polovina z toho se dá ušetřit, pokud si osvojíme několik zásad a budeme se snažit důsledně je dodržovat. Problém s vodou spíše vidí v plýtvání s ní.


Povrchová voda mizí, ale je to dané tím že lidé neumějí vodou šetřit. Starší generace fungovala s vodou jinak,“ podělil se o své zkušenosti. Lidé si někdy nechají udělat hluboké vrty a zavlažují trávu na zahradě. V době, kdy lidé nemají vodu na to, aby si umyli nádobí, udělali si čaj a kafe, tak někdo.


Kapénková závlaha značně zamezí plýtvání vodou 12. Pokud máme zahrádku, skleník, záhony nebo třeba jen živý plot, využijeme místo plošného zalévání kapénkovou závlahu. Zbytečně spouštět celý prací program jen kvůli pár kouskům prádla, to je vyloženě plýtvání. Myjete-li ovoce či zeleninu pod tekoucí vodou , nenechávejte ji jen tak odtékat, ale zachytávejte ji v nádobě.


Touto vodou pak můžete zalít květiny. Voda se dříve nebo později stane nejcennější komoditou na celém světě. Její zásoby se každým rokem tenčí a lidstvo s ní přitom strašně plýtvají. Zobrazit celý článek.


Vodou se snaží šetřit procent Čechů,. Za plýtvání vodou lze považovat nejen nehospodárné splachování WC, ale i koupání ve vaně, dlouhé sprchování nebo vodu tekoucí během čištění zubů. Město Urbanna potřebovalo řešit plýtvání vodou a současně splnit nové státní předpisy. ObrazeKonec plýtvání pitnou vodou.


Botanickou zahradu zavlaží voda z Vltavy. Domácí zprávy Komentáře shlédnutí. Při nehodě traktoru zemřeli dva mladíci. Stroj se zřítil do hlubokého srázu.


K plýtvání potravinami dochází od zemědělské výroby až po konečnou spotřebu v domácnostech. Podívejte se na data v grafice Evropského parlamentu. Aby nedochdzalo kplytvaniu, je treba pouva prku splnou nplou. Jedna pln npl, vporovnan sdvoma polovinmi, umouje uetri a energie.


Predpierka je potrebn len pri pran silno zneistenej bielizne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.