středa 23. ledna 2019

Cerpadlo na zavlahu travnika

Vodáreň EGA s čerpadlom EBARA AGA 0Tlak zap-vyp : - Bar Výkon: 9W Priemer sacieho otvoru: Max. TSÚ Piešťany podľa zákona č. Zjednodušeně řečeno, na vstupu do běžného zavlažovacího systému na zahradě, lze za optimální hodnoty tlaku považovat 4–baru (40–Mpa), při současném průtoku vody 45–litrů za minutu (záleží na rozsahu závlahy i možnostech zdroje) a při vnějším průřezu vstupního PE potrubí mm (1“). Závlaha trávnika sa dostáva do popredia často až vtedy, keď už je neskoro a tráva býva na viacerých miestach doslova vypálená. Správny záhradkár a milovník trávnikov toto však nikdy nedopustí a považuje doslova za povinnosť zabezpečiť svojej zelenej oáze vždy dostatok vlahy.


Pravidelné zavlažovanie je nevyhnutné hlavne v suchších obdobiach, no kvapku vlahy navyše. Domáca vodáreň je definovaná ako súbor zariadení poskytujúci automatickú dodávku vody s požadovaným tlakom a prietokom do domácnosti alebo záhrady. Mam podzemni nadrz na destovou vodu ze strechy hloubka je m. Odborný článok na blogu, zameraný na zostrojenie závlahy svojpomocne.


Užitočné rady na realizáciu zavlažovania záhrady. Z toho vyplýva, že priemer rúrky je nutné použiť s ohľadom na celkovú dĺžku vetvy tak, aby bol aj na konci vetvy stále dostatočný tlak pre správnu funkciu postrekovačov. V nádrži či jazierku ho položte napríklad na plastovú misku.


Cerpadlo na zavlahu travnika

Pri dlhodobom skladovaní aspoň raz za dva mesiace pretočte rukou turbínu. Návod pro instalaci automatického zavlažovacího systému. Je na Vás, akú kvalitu očakávate od trávnika, koľko máte času na polievanie a či dokážete poliať plochu rovnomerne hadicou.


Nainštalovaním AZS docielite optimálne zaliaty trávnik počas celého vegetačného obdobia, istotu že trávnik nie je prepolievaný a tým ste ušetrili vodu a energiu, z Vášho rozvrhu dňa si vyškrtnete poznámku “poliať trávnik“ a odpadne Vám. Spoločnosť GARDENA ponúka všetko potrebné na zavlažovanie záhrady. Objavte bohatý sortiment produktov od záhradných hadíc, zavlažovanie trávnika až po kvapkové zavlažovanie. Sucastou je tzv redukcny pristroj ktory redukuje tlak na 1. Zdravim, mam kvapkovu zavlahu od Gardeny. Trávniku sa darí vo vzdušnej pôde, bohatej na živiny, ktorej pôdna reakcia je mierne kyslá až Ph.


Pri kyslých pôdach pod PH sa tvorí mach. Pri zásaditých pôdach sa darí burinám, pri ťažkých alebo ílovitých pôdach sa nám osvedčilo zapracovať do pôdy kremičitý piesok na jej odľahčenie. Na výber je široká ponuka kvalitných zavlažovacích pištolí s odolným povrchom z kovu a plastu ako aj rôzne typy postrekovačov. Stačí pripojiť stále populárnejšie automatické časovače (takzvané zavlažovacie hodiny), ktoré spustia zavlažovanie v určenom čase.


Zostaviť zavlažovacie systémy vám podstatne zjednodušia rýchlospojky a stopspojky so špeciálnou. Kobercové trávniky pestujeme na výmere cca 2ha. Naše produkty patria medzi najkvalitnejšie v Európe.


Cerpadlo na zavlahu travnika

Trávniky pestujeme na piesčitých a piesčito-hlinitých pôdach, kde parcely používané na pestovanie trávnikov spĺňajú špecifické požiadavky na zrnitostné zloženie substrátu (norma USGA). Zabezpečujeme dodávku trávnatých kobercov v rôznych veľkostiach podľa. Na kase ho ted maji za tisice. Postačia na zalievanie malej plochy alebo skleníka, na zavlažovanie väčšej plochy alebo trávnika sú však nedostatočné,“ vysvetľuje David Benda, odborník z oddelenia záhrada v projektových marketoch Hornbach. Je vhodné na vyprázdňovanie nádrží, rybníčkov, septiku, žumpy alebo splaškovej vody.


Cenu automatickej závlahy je možné stanoviť na základe viacerých dôležitých informácií. Trávnikový koberec je výborná alternatíva pre všetkých tých, ktorí chcú mať zazelenalú plochu okolo svojho príbytku hneď a nechcú riešiť založenie trávnika klasickým výsevom, ktoré je predsa len o niečo náročnejšie na čas, vedomosti aj následnú starostlivosť. Dnes už skutočne nie je žiaden väčší kumšt, zaobstarať si „ako pán“ kobercový trávnik so. Vodné zásuvky a šachty s venti. Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!


Cerpadlo na zavlahu travnika

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za dní. Prihlásiť sa Súhlasím so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania newslette.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.