středa 13. listopadu 2019

Nefunkční bojler

Nefunkční bojler

Zavolal jsem do ČEZu na linku a konzultoval s paní na druhém konci můj problém a ptal jsem se zda nemají v tom prsty. Další reference, ceny a inspirace v souvisejících tématech: hodinový manžel, bojlery, instalatér. Dodavatel této zakázky. Josef Drahota-hodinový manžel Zednické p. Anebo ne silově, ale ovládání jeho stykače, přiřadit ke stykači topení. Pojede tak na NT (nízký tarif).


Nefunkční bojler

Bojler vůbec netopí – nesvítí ani kontrolka na bojleru: Tato závada může mít několik příčin. Pokud to vezmu směrem od rozvaděče může to být: Nepřítomnost, nebo nefunkční signál HDO: Funkce bojleru je většinou blokována, pokud není aktivní nízký tarif. Může se jednat pouze o nepřítomnost signálu, nebo.


Zpravidla se tam dává mezi bojler a HOD ještě stykač. Jestli to přes zimu nebylo v provozu, nebyla by až taková vyjímka, kdyby byl stykač vadný. Jestli stykač neumíte najít nebo vyzkoušet, asi by byl krok k jistotě najít někoho, kdo to umí! Nefunkční pultový mrazák Calex TM-120.


Nefunkční bojler

Vrčí, svítí, ale nemrazí. HDO (věc rozv.závodů, nebo porucha jističe u elměru), 3. Pokud byste chtěli získat za váš nefunkční bojler nějaké peníze zpět, je nutné ho rozebrat a vytřídit jednotlivé materiály. Tedy oddělit kovy z obalu, spirály, těsnění, kabely atd. Materiály jsou vykupovány ve sběrných surovinách za rozdílné ceny.


Prodat kov a kovový odpad je možné pouze pod podmínkou, že není. S realizací jsem celkově velmi spokojen. Prodám tento nový solární systém Honeywell - typ uzavřená smyčka. Koupím elektrický bojler litrů.


Zde nabízíme náhradní díly na bojlery - příruby boileru , topná tělesa na bojler , těsnění bojleru, termostaty na bojlery , ukazatele teploty atd. Náhradní díly na bojlery se snažíme držet skladem v dostatečném počtu aby jsem byly schopni náhradní díl co nejrychleji expedovat a zbytečně neprodlužovaly nepříjemnou situaci v domácnosti kdy je bojler nefunkční. Pokud je připojen bojler na normální okruh, tak jde proud nejprve na havarijní pojistku (pojistka proti přehřátí), což je termostat, který ROZPOJÍ okruh při dosažení havarijní teploty (přehřátí) - normálně musíte naměřit napětí na vstupní i výstupní svorce. Pokud není napětí na výstupu, je tento termostat vadný, nebo je ho potřeba nahodit, pokud to jde.


Bojler je ve většině případů instalován na zeď. Měli bychom tedy montáž bojleru tomu přizpůsobit. Zavěšení na speciálních konzolách nebo konzoly vertikálního typu jsou samozřejmostí. Postup připevnění je jednoduchý a obvykle vyžaduje pouze šroubovák, šrouby vhodné velikosti a šikovné ruce.


Mám doma let starý po domácku dělaný bojler , který se na provoz nevyplatí. Hledal jsem něco energeticky méně náročného. Dal jsem na zkušenosti jiných uživatelů na Heuréce (kteří mají značku Dražice) a proto jsem si vybral tento produkt DRAŽICE OKHE 1SMART.


To je pro toto zařízení zcela charakteristické, ale někteří lidé si ho pletou s průtokovým ohřívačem vody. Ten je ale úplně jinou záležitostí, fungující na odlišném principu. Při pořizování bojleru tedy počítejte s tím, že potřebujete dostatek místa.


Nefunkční bojler

Již jsem viděl z neznalosti prasárny od laiků typu vynechaný v zapojení bezpečnostní termostat nebo spínaní v termostatu jen přes L. Pro odborníka je bojler jednoduché zapojení. Z návodu k použití od výrobce: Pripojení, opravy a kontroly el. Samozřejmě, že ve výsledku to bude dělat topenář, ale rád bych znal nejlepší a pokud možno i nějaký cenově přijatelný způsob zapojení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.