čtvrtek 7. listopadu 2019

Nástřešní okap

Na střešní ploše ležící nástřešní žlab je opatřen vodní drážkou, tato musí končit, měřeno vodorovně, dostatečně výše než přední žlabová naválka - min. POZNÁMKA Podle umístění se rozlišují žlaby podokapní, nástřešní , římsové, zaatikové, mezistřešní. Plynulému odtoku vody k okapu, do žlabů nebo vtoků nemají bránit žádné překážky. Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR.


KJG střešní systémy, F. Video návo jak správně namontovat okapový systém. Pavel Tesárek se zkušeným tesařem pracují s okapovým systém Zambelli od společnosti DEK. Ve videu se dozvíte, jak upevnit latě. Lindab Rainline jsou vyráběny ze švédského ocelového plechu tl.


V oboru klempířské práce a okapové systémy – okapy, žlaby a svody, máme dlouholeté zkušenosti, prodej, výrobu a montáž realizujeme ze všech dostupných klempířských materiálů dle nejnovějších postupů a trendů, ve vysoké kvalitě, kterou si. Měděné okapové systémy, střešní žlaby, svody, příslušenství. Rychle, i s dopravou! Titanzinkové střešní okapy a příslušenství.


Rozvinutá šíře plechu 2mm = průměr žlabu 1mm. Před montáží se také žlab opatří čílky a hrdly, popřípadě rohy a kouty, je-Ii okap lomený. Zásadou je připravit žlab před montáží tak, aby bylo co nejméně spojování na střeše, které se právě u podokapních žlabů provádí velice obtížně. Připravené kusy se vytáhnou na střechu a vloží se do háků, pronýtují se a spájí ostatní spoje a žlaby se.


Bez okapu by byl život domu těžký. Když je okap prorezlý, nebo jinak nefunkční, velmi často začnou stěny domu vlhnout. Voda se může dostat buď přímo na fasádu, nebo podteče k soklu či do základů. Je-li spodek hůře zaizolovaný, dům začne vlhnout zespodu.


Nástřešní okap

Případně voda podmyje některé části pozemku. Proto je montáži okapů třeba věnovat. PREFA nástřešní žlab, okap , 700x1mm, délka 6m - barevné varianty 6Kč.


Skladem v Rakousku za čtyři dny k odběru. PREFA žlabová dilatace bez návalky a záslepky, Přírodní hliník - různé varianty 5Kč. Hliníkové okapové systémy patří mezi nejkvalitnější. Jsou maximálně odolné, nerezaví, a jsou tím pádem bezúdržbové. RHEINZINK- balkonové zástrčné žlaby nevyžadují použití žlabových háků: díky jejich samonosnému profilu se jednoduše a bezpečně zasunou do lišty s drážkou ve tvaru C. Dešťové žlaby o malém průřezu jsou správnou volbou pro odvodnění malých ploch, např.


Nástřešní okap

Délky 1m, 2m, 3m, 4m, 5m, 6m. Na žádost zákazníka lze vyrobit i jinou požadovanou délku, prozatím však nejvýše 6m. Důležitým parametrem žlabu je jeho rozvinutá šířka, která stanovuje velikost a tím i velikost souvisejících doplňků. Naše žlaby můžete zakoupit v rozvinutých šířkách 250mm až 500mm. Systém LindabRainline se kromě řady nesporných výhod vyznačuje také, a to možná především, snadnou montáží.


Lidový (nesprávný) název pro střešní žlab je okap. Okap je okraj střešn. Ať už vám kdokoliv namlouvá cokoliv, bezespádový okap je nesmysl. Jak v normě, tak v návodech výrobců najdete údaje o minimálním spádování daného výrobku. Na m jde o mm, nejsou to tedy velká čísla.


Spádování dosáhneme žlabovými háky, respektive jejich osazením. Půlkruhový podokapní žlab se osazuje tak aby do něj voda stékala i při malých srážkách. Přívalové deště nebo sníh při tání nejsou žlabem zachytávány, docházelo by k jeho poškození. Pokud je pod okapem chodník je vhodnější použít nástřešní žlaby.


Rozšířeným typem jsou nástřešní žlaby, které jsou umístěny v rovině střechy. Existují pak i žlaby podstřešní , které jsou zavěšeny na hácích pod okapovou hranou. Nástřešní žlab je nutné podbědnit. Z hlediska bezpečnosti jsou nejlepší volbou právě podstřešní okapy, u kterých nemůže dojít ke zneprůchodnění a následnému zatékání do konstrukce střechy. RHEINZINK - bezúdržbový systém odvodnění střech s dlouhou životností nabízí celou škálu tvarů a individuálních řešení.


Zahrnuje půlkulaté i hranaté tvary žlabů, svodů dešťové vody, speciální tvary v běžných rozměrech a odpovídající příslušenství. Ovšem měděný plech je nyní hodně. Dobrý den, zajímalo by m.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.