čtvrtek 14. listopadu 2019

Měkký sýr

Měkký sýr - recepty na každý den. Vhodný do salátu, na chleba, nebo jen tak k vínu. Jeden kus sýru váží 200g-300g. Při delším zrání získává béžové až šedé zbarvení. Skvělý na prkénko i do salátů.


Dnešní sýr je velmi obyčejný sýr čerstvý.

Je opět díky množství možností domácích podmínek velmi variabilní. Může být velmi jemný a měkký až polotvrdý. Ten náš dnešní je více polotvrdý.


C a právě tento byl sýřen na st. Přesuňte do chladu a nechte ještě hodiny vykapávat. JAK VYROBIT MĚKKÝ SÝR. Syřidlo mikrobiální Chy-max. Mezofilní kultura CHN11.

Tedy zahřejme na 64°C, odstavíme a necháme půl hodiny stát. Dnes je to tip na výborný a hlavně efektní měkký sýr obalený v bylinkách od Veroniky Nagy. Veronika k výrobě používá sýrovinu–tvarohovinu vyrobenou kombinovaným srážením, tedy pomocí kyselin i malého množství syřidla. Postup je velmi podobný jako u sýrů s pomalým srážením tedy u sýrů typu Lactique.


Po této době sýr z formičky vyklopíme a vložíme do s. Tradiční typ mozzarelly je čerstvý formovaný měkký sýr (podle definice v kodexu Codex Alimentarius) s mléčným kvašením. Nápis na obalu informující o obsahu jogurtových kultur má působit, jako něco zvláštního, jako sýr s přidanou hodnotou. Pravda je taková, že jogurtové kultury se běžně používají při výrobě desítek měkkých a poloměkkých sýrů z Francie.


Feta je historicky nejstarší řecký sýr. Tento slaný, měkký bílý sýr se vyrábí z čerstvého ovčího mléka, nebo ze směsi ovčího a kozího mléka. Je energeticky velmi bohatý, vyráběn je v různých tvarech, nejčastěji ve tvaru šišky. Sýry jsou klasifikovány geograficky nebo lokálně(chuť, struktura, velikost), fyzikální vlastnosti (tvar a vzhled), obsah vlhkosti.


Klasifikovaný sýr podle čtyř hlavních typů - měkký , poloměkký, polotuhý a tvrdý. To závisí na množství vlhkosti přímo ovlivňující. Vzniklý měkký sýr vyklopte z plachetky. Můžete ho podávat okamžitě nebo ho přemístěte do uzavíratelné dózy. Rajčata nechte okapat a nakrájejte je nadrobno.


Smíchejte je s olivami, česnekem, bazalkou a přidejte připravený měkký sýr.

Czech-English dictionary. Výrobky, pro které byl zápis požadován, spadají do třídy ve smyslu Niceské dohody o mezinárodním třídění výrobků a služeb pro účely zápisu známek ze dne 15. Mozzarella je tradiční italský sýr s čerstvou mléčnou chutí, který výborně chutná s rajčaty a bazalkou jako Caprese salát. Mozzarella grilovaná v tyrolském špeku je snadný a přitom delikátní recept. Nakrájejte sýr na 6-kousků a každý zabalte do plátku tyrolské.


Francouzský měkký sýr s bílou plísní na povrchu. Jedná se o měkký sýr s bílou plísní na povrchu typu Camembert známý po celém světě. Jelikož je vyráběný z plnotučného mléka našich kraviček plemene Jersey, je jeho chuť plná smetany. Jste milovníci kvalitních kravských mléčných výrobků? Tak tato stránka je přímo pro Vás.


Nabízíme přírodní sýry, jogurty, měkký tvaroh, mléko a syrovátku z pravého. Sýr Vondrýsek, Řečice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.