pondělí 4. února 2019

Čerpání dešťové vody

Čerpání dešťové vody

Filtr na dešťovou vodu z ní odstraní mechanické nečistoty. Zásobní nádrž na dešťovou vodu se proto nezanáší, nemusí se čistit a čerpadlo nemůže být poškozeno sedimentem přisátým ze dna. Nedochází také k zanášení armatur instalovaných v rozvodu dešťové vody včetně trysek postřikovačů. V případě, že chcete kompletní dešťový program s rozvody vody v domě, využijete systémy typu NDV-EK s plastovým zásobníkem 1-m 3. Systém je kompletní a zahrnuje technologii čerpání , filtry přítoku i výtlaku a automatické dopouštění z vodovodního řádu pro přípa že dojde dešťová voda.


Z nádrže je voda pomocí zmíněného plovoucího odběru, tedy sání vody z bezpečně čisté vrsty užitkové vody , čerpána samonasávacím vícestupňovým čerpadlem do systému užitkové vody. Atmosférická voda je jímána v nádržích na dešťovou vodu a čerpací systém zajišťuje dodávku do vedení užitkové vody tak, aby bylo zajištěno maximální pohodlí uživatele. Přes veškeré vody na naší planetě, což představuje miliardy kubických kilometrů vody , je slaná voda, tedy voda pro běžné použití lidské společnosti nepoužitelná. Eshop s kvalitními výrobky na zpracování a využívání dešťové vody na Vašem pozemku.


Podzemní akumulační nádrže, čerpací technika, vsakovací moduly, filtrace a příslušenství. Modré dotace mají motivovat majitele domů, aby šetřili pitnou vodou, a to například tím, že si na zahradu pořídí podzemní plastovou nádrž na sběr dešťové vody. Jedná se o dotační program, který řeší nedostatek pitné vody především v letním období extrémního sucha, kdy jsou lidé v některých oblastech závislí na dovážených cisternách pitné vody.


Proč podzemní plastové nádrže? Jsou poměrně lehké, snadno se propojují plastovými trubkami a výrobci zaručují životnost nejméně let. Dešťová voda – sběr, uchování a využití dešťové vody. Jak jsme již uvedli, čerpá se z čisté vrstvy užitkové vody , a to samonasávacím vícestupňovým čerpadlem.


Stále rostoucí ceny vody a nedostatek kvalitních zdrojů pitné vody vede každého dobrého hospodáře ke snahám šetřit vodou. Jedním ze způsobů, jak ušetřit značnou část nákladů za spotřebu pitné vody , je nahradit ji při zásobování vodou užitkovou. Trendem pro uskladnění dešťové vody jsou nádrže různého tvaru o objemu až mz PVC, polyetylénu (PE) nebo polyesterového sklolaminátu (PESL).


Zdrojem užitkové vody jsou srážky. Produkty Zehnder určené pro dům a zahradu jako kalová ponorná čerpadla, čerpadla do vrtů, zahradní čerpadla nebo zařízení pro využití dešťové vody můžete zakoupit v odborných obchodech. Zaplavený sklep, zabahněné jezírko nebo plná nádrž dešťové vody ? Názorný postup stavby retenční nádrže na dešťovou vodu. Většině čerpadel, které majitelé zahrad na čerpání vody používají, znečištěná voda vadí. Nejvíce je na škodu právě písek a drobné kamínky, které obrušují oběžná kola čerpadla.


V horším případě se v čerpadle kamínky zpříčí a dojde k jeho zničení. Výkonné ponorné čerpadlo pro odvodňování a vyprazdňování. Vhodné pro čerpání špinavé vody obsahující částice s maximálním průměrem do mm.


Za čerpání vody bez povolení může fyzická osoba dostat pokutu až tisíc korun. Skvělý pomocník pro čerpání domovních septiků a jímek, ale také třeba pro rychlé vypuštění bazénů. Jestliže podnikáte nebo jste právnickou osobu, je horní hranice pokuty dokonce milionů korun.


Povolení nepotřebujete pro využívání dešťové vody , kterou chytáte do sudu pod okapem, nebo když máte na zahradě studnu, kterou nepoužíváte. Volitelné příslušenství pro nádrže na sběr dešťové vody. Nabídka různých velikostí a použití. Vybaveno velkou škálou druhů připojení pro všechny druhy nádrží. Pro plnění nádrží pro střechy o ploše max.


Sady určené pro širší využívání dešťové vody jsou pak vybaveny ještě dalšími prvky. Různé druhy filtrace pro oddělení nečistot od dešťové vody. Odborníci doporučují nejlépe takové sady, které jsou vybavené ponorným čerpadlem s integrovanou řídicí jednotkou, která pracuje automaticky, takže se majitel nemusí o nic starat.


Dokoupit zbývá obvykle jen potrubí pro napojení dešťové vody do nádrže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.