středa 22. listopadu 2017

Aerobní stabilizace kalu

Aerobní stabilizace kalu

Termofilní aerobní stabilizace kalu probíhá při teplotě nad °C, přičemž doba od vstupního dávkování kalu po jeho odběr musí být minimálně hodin y. Stabilizace kalů probíhá působením aerobních mikroorganismů, které rozkládají lehce rozložitelné organické látky za současného vzniku tepla. Stabilizace kalu je snížení obsahu organických látek v kalu do takové míry, že už kal nepodléhá intenzivnímu rozkladu. Aerobní stabilizace kalu : mikrobiální rozklad organického podílu sušiny kalu v aerobních podmínkách při provzdušování.


Aerobní stabilizace kalu

Diplomová práce se zabývá aerobní stabilizací přebytečného kalu na čištírně odpadních vod. Cílem práce bylo v rámci laboratorních experimentů najít vhodné podmínky aerobní stabilizace kalu , za nichž bude dosaženo vyšší sušiny odvodněného kalu. Druhou možností zpracování kalu je aerobní termofilní stabilizace (ATS), jinak řečeno „proces stabilizace kalu “, při níž dochází ke zničení bakterií a virů a vzniku hodnotného hnojiva z kalu.


První možnost se používá pouze u nejmenších velikostí ČOV. Oddělené nádrže aerobní stabilizace bývají vybavené aerací, mechanickým míchadlem a zónovými odběry. Anaerobně stabilizovaný kal je vhodný také pro další způsoby zpracování např.


Pro menší ČOV je vhodná aerobní stabilizace , chemická stabilizace vápnem, nebo odvoz odvodněného kalu ke zpracování na jinou lokalitu (ke kompostování, anaerobní stabilizaci, spalování apod.). The presented thesis focuses on aerobic stabilization of excess sludge at the wastewater treatment plant. Nalezeno vět, které odpovídají výrazu doba aerobní stabilizace kalu.


Překladové paměti jsou vytvářeny člověkem, ale upravovány počítačem, což by mohlo způsobit chyby. Navíc se zmenšuje množství produkované sušiny kalu na výstupu a díky zlepšené odvodnitelnosti i celkové množství kalů, a to asi na - původní produkce kalů z prosté aerobní stabilizace kalu vzduchem. Proto je možné s OSS uvažovat i jako s metodou předúpravy kalu prostým snížením jeho množství před dalším zpracováním mimo ČOV. Přičemž se dají tyto technologie rozdělit dle teploty ve kterých stabilizace probíhá na klasické mezofilní, které používají oxidaci pouze pro stabilizaci a hygienizace u nich probíhá například pomocí vápna a na technologie termofilní, u kterých vlivem oxidace společně dochází.


Aerobní stabilizace kalu

Zp ůsoby zpracování čistírenských kal ů. Found sentences matching phrase oddělená aerobní stabilizace kalu. Translation memories are created by human, but computer aligne which might cause mistakes. They come from many sources and are not checked. Z metod stabilizace kalů jsou nejrozšířenější anaerobní mezofilní nebo termofilní stabilizace a termofilní aerobní stabilizace.


Metody využití a likvidace kalů. Hlavním cílem by mělo být maximální využití všech cenných látek z kalu. ATAS), s využitím čistého kyslíku pro stabilizaci a hygienizaci kalu. Na této konferenci byly publikovány také.


Podle teploty, ve kterých stabilizace probíhá, dělíme technologie na klasické mezofilní a termofilní. ATS je v našich podmínkách novinkou. Tak jak je popsáno výše: hrubé předčištění, česle, lapáky písku, sedimenta.


Pouze v jediném případě (velká ČOV Vysočina) došlo k odchylce z výše uvedeného závěru. Odchylka byla pravděpodobně způsobena vyšším celkovým zatížením kalu z důvodu malé kapacity aerobního stupně, anaerobní stupeň tedy zpracovává vyšší koncentrace organického. Biologické aerobní čištěn. Zahušťování kalu Cílem tohoto procesu je snížení objemu, což vede k výraznému sní. Hygienizace čistírenského kalu radiací, hygienizace vápnem a pasterizace kalu jsou samostatné metody hygienizace kalu , zatímco termofilní aerobní stabilizace kalů současně zahrnuje jak proces stabilizace kalu , tak i jeho hygienizaci.


Vhodnost použití jednotlivých procesů hygienizace je závislá od velikosti zdroje znečištění, proto ekonomické porovnání způsobů. Výhody podobné jako u termofilní anaerobní stabilizace Autotermní aerobní p ředúprava - duální systém 1. Stupe ňmezofilní anaero. Stabilizace kalů, anaerobní i aerobní , vychází z technických parametrů při tomto zpracování – u anaerobní stabilizace z doby zdržení kalu ve fermentoru a teploty, přičemž technický stupeň vyhnití lze hodnotit z úbytku organické hmoty.


Je všeobecně známo, že hygienické vlastnosti kalu se jeho stabilizací výrazně zlepšují, přesto však ani dokonale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.